Üçtepe İlkokulu


Vizyon: Okulumuzda öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul ederek;öğrenme için her türlü fırsatı vererek öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetişmelerini, hayata ve üst öğrenime hazırlanmalarını sağlayarak; ailesinin ve toplumun sağlığı ile çevreyi korumak için gereken bilgi ve alışkanlıkları kazandırmak, tüm potansiyellerini bütüncül bir yaklaşımla hayat için kullanan mutlu, çevreci bireyler yetiştirmektir.

Misyon: MİSYONUMUZ Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Öğrenciyi toplum içindeki rollerini yapan , başkaları ,ile iyi ilişkiler kuran,iş birliği içinde çalışabilen, biyolojik, psikolojik, sosyal ve kültürel yönleriyle bir bütün olarak çevresine uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek için varız. Öğrencilerimizin bir bütün olarak zihinsel, duygusal, bedensel potansiyellerini tüm insanlık için sağlıklı kullanabilen; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan; diline kültürüne, bayrağına, vatanına değer vermeyi ve bunları korumayı ilke edinen demokratik, çağdaş, laik eğitim hizmetleri sunmak için varız.

Başarılar: 1-Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. Öğrenme bir tutkudur. Bütün öğrenciler öğrenebilir. “Öğrenmeyen öğrenci yoktur, öğretilemeyen öğrenci vardır.’’ bilinciyle hareket ederiz. Öğrenmekten keyif almalarını sağlarız. 2-Öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur. Öğrencilerimizin tüm potansiyellerinin ortaya çıkmasını sağlayacak fırsatlar oluştururuz. 3-Biz. Öğrencilerimizi biyolojik, psikolojik, sosyal ve kültürel yönleriyle bir bütün olarak ve değişimin hem öznesi hem de nesnesi olarak ele alırız. Değişikliklere dinamik bir biçimde uyum sağlayan, mutlu bireyler olmaları için çaba harcarız. 4-Öğrencilerimizin kendisiyle, toplumsal çevresiyle, doğa ile barışık olmasını sağlayarak; kendini, toplumu ve doğayı tanıyan, koruyan ve geliştiren bireyler olarak yetişmeleri için çalışırız. 5-Atatürk İlke ve İnkılaplarını hayata geçirmek için öncelikle çalışırız. 6-Biz, birbirimizi öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz. 7-Biz, öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız. Öğrenci bizim önceliğimiz ve geleceğimizdir. 8-Biz, öğrencilerimizin gündelik yaşamında gereksinim duyulan temel bilgiler ve yaşam becerileri ile çağın gerektirdiği donanıma sahip olmaları için uğraş veririz. 9-Biz birbirimize ve kendimize güveniriz. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz. 10-Okulumuzda her faaliyet sevgiye dayanır. Öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyar onları koruyup gözetiriz.

Saatler: 08:00 - 14:00 (11:10 - 12:30 Öğle Arası)
Isınma: Kalorifer - Elektrikli Soba
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0544 552 5116

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://uctepe.meb.k12.tr

Adres - Başkaya Mah Üçtepe ilkokulu Şenoba/Uludere

Öğretmen :7
Öğrenci :131
Derslik :8
Kütüphane Kitap Sayısı :1000
Öğretim Şekli :Tekli öğretim

Yerleşim Yeri - Yüzölçümü 25 km. kare olan Şenoba, Irak ile 16 km. sınıra sahiptir. Doğuda Uludere ilçesi, Batısında Şırnak ili ve Silopi ilçesi, Kuzeyinde Beytüşşebap ilçesi, Güneyinde Irak toprakları bulunmaktadır. Coğrafi olarak dağlık ve engebeli bir araziye sahiptir. İklimi genellikle karasaldır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve yağışlıdır.

Adres - Başkaya Mah Üçtepe ilkokulu Şenoba/Uludere

Ulaşım Beldemiz Şırnak Hakkari yolu üzerinde yer aldığı için ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır. Hakkari ve Uludere den gelen bütün araçlar beldemizden geçmektedir.Uludere Şenoba arasında da sürekli olarak servisler gelip gitmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Şenoba Beldesi Uludere İlçesine bağlıdır.ULUDERE´ye (İlçe Merkezi) uzaklık 15 km. ŞIRNAK´a (İl Merkezi ) uzaklık 35 km.